Revista

Revista Viata Stomatologica nr. 1  Februarie 2019
Revista Viata Stomatologica nr.  2 Iunie 2019
Revista Viata Stomatologica nr. 3  Octombtie 2019
Instrucțiuni de publicare pentru autori

TEXTUL

1. Textul să fie redactat şi salvat sub formă de document Word.
2. Textul redactat să aibă diacriticele trecute (ă, ş, ţ, â, î) şi să fie scris cu tipul de caractere "Times New Roman".
3. Nu inseraţi imagini în cadrul textului, nu casetaţi, tabelaţi sau coloraţi textul.
4. Fiecare material trimis (acolo unde este cazul**) trebuie să fie însoţit de fotografia şi un scurt CV profesional ale celui care trimite alături de adresa de email unde acesta poate fi contactat permanent.
5. Pe lângă criteriile de editare impuse de revista Viaţa Stomatologică, articolele ştiinţifice vor respecta „Uniform Requirements for Manuscripts Submitted to Bio-medical Journals” în ceea ce priveşte conţinutul articolelor, calitatea şi relevanţa clinică, etica problematicii şi imaginilor incluse în studiu.
6. Este necesar acordul scris al pacienţilor cu privire la publicarea cazurilor în cazul în care aceştia pot fi identificaţi.
7. Este necesar acordul scris de cedare de copyright din partea autorilor preluaţi sau traduşi.
8. Prin trimiterea articolului spre publicare, autorul îşi asumă în întregime responsabilitatea conţinutului acestuia. Revista „Viaţa Stomatologică” nu va publica articole care aduc prejudicii drepturilor fundamentale ale omului.
9. În cazul solicitării dreptului la replică, acesta va fi acordat în cadrul revistei la rubrica „DREPTUL LA REPLICĂ” , având aceleaşi caracteristici tehnice ale textului cu cel la care se referă.
10. Articolele ştiinţifice (prezentări de cazuri, statistici, cercetare fundamentală etc) vor avea un scurt rezumat (4-5 rânduri) şi cuvinte cheie (3-4) în limba engleză.
** La materiale gen opinii, interviuri, păreri, drept la replică, recenzii. Nu se aplică articolelor ştiinţifice având în vedere faptul că acestea au frecvent mai mulţi autori.

FOTOGRAFIILE

1. Imaginile (fotografiile, grafice, statistici, etc.) care vor apărea în text vor fi salvate separat ca fişiere imagine (*.jpg, *.bitmap, *pdf.) şi numite cu cifre (1,2,3 etc.). Numărul imaginii va fi trecut în text pentru a vedea unde va fi poziţionată imaginea. Pentru ca toţi cititorii să poată avea o imagine clară asupra materialului pe care îl lecturează, într-un tabel vă rugăm să notaţi: numărul fotografiei, denumirea ei scurtă sau după caz persoanele care intră în imagine, în ordine de la dreapta spre stânga.
2. Fotografiile vor fi originale, iar în cazul de preluări este necesar acordul scris de cedare de copyright din partea autorilor.
3. Fotografiile trebuie să respecte un standard de minimă calitate pentru a fi publicate (contrast, culoare, încadrare, claritate, corelare cu textul, fără persoane în mişcare, etc.).
4. În cazul unor fotografii numeroase sau de înaltă rezoluţie, dificil de trimis pe e-mail se recomandă trimiterea lor la redacţie pe suport CD sau DVD pe adresa indicata in meniul de contact.

Oferta de publicitate pentru companii

Având în vedere viziunea noastră asupra viitorului acestei publicaţii, vă înaintăm câteva propuneri de colaborare pentru a vă face cunoscută compania dumneavoastră şi produsele acesteia în revistă.

Colaborarea se referă la următoarele forme:

  • contractarea de publicitate avantajoasă în cadrul revistei noastre
  • anunţuri cu diferite oferte speciale / produs ale firmei cu diferite ocazii (expoziţii, sărbători, reduceri)
  • posibilitatea de a detalia calităţile produselor dumneavoastră prin publicarea gratuită de articole cu relevanţă clinică recomandate de referenţii medicali ai dumneavoastră.
  • publicarea de articole cu relevanţă clinică oferite de marii producători din stomatologie cu care colaboraţi
  • posibilitatea includerii unui obiect promoţional la trimiterea revistei, pentru o mai bună familiarizare a practicianului cu produsul companiei, pentru produse noi ori pentru fidelizarea clienţilor.

Sperăm într-o colaborare cât mai bună în folosul tuturor părţilor implicate în îngrijirea sănătăţii orale!

"Viața Stomatologică"